27/9/2012 Οι σελίδες συγγραφέων της Amazon θα τροφοδοτούνται και από το Facebook


Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Digital Book World, οι σελίδες των συγγραφέων στο Amazon θα εμπλουτίζονται άμεσα με περιεχόμενο που θα προέρχεται και από τη συμμετοχή τους στο facebook. Η συνεργασία ανακοινώθηκε από τον Jon Fine, διευθυντή της Amazon για θέματα σχέσεων συγγραφέων και εκδοτών, στη διάρκεια συνεδρίου του Digital Book World με θέμα "Discoverability & Marketing", στις αρχές της εβδομάδας, στη Νέα Υόρκη.

Οι Σελίδες Συγγραφέων (Author Pages) της Amazon, εμπλουτίζονται σήμερα με στοιχεία όπως βίντεο, φωτογραφίες, βιβλιογραφίες, twits, κλπ., που προέρχονται από τη Wikipedia και το Twitter. Στο μέλλον, οι συγγραφείς θα μπορούν να τις τροφοδοτούν, σύμφωνα με τον Jon Fine, και με υλικό και νέα για τη δραστηριότητά τους που προέρχονται από το facebook. "Αυτό βοηθάει πολύ στην αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός του πλαισίου μας”, λέει ο Jon Fine, "καθώς οι πληροφορίες θα εμφανίζονται αυτόματα σε κάθε αναζήτηση ονόματος, σε κάποια μηχανή αναζήτησης".

Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθεί αυτή η συνεργασία, η Amazon επιτρέπει σήμερα την πρόσβαση προς την ιστοσελίδα της μέσω του προφίλ της στο facebook. Με αυτό τον τρόπο, φυσικά, η εταιρεία αποκτά πρόσβαση προς όλες τις "λίστες φίλων" των χρηστών της, προς τους οποίους μπορεί στη συνέχεια να διαφημίζει και να προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες που την ενδιαφέρουν.

(Πηγή: digitalbookworld.com, Livres Hebdo)

Διαβάστε την είδηση στα αγγλικά εδώ

Διαβάστε την είδηση στα γαλλικά εδώ (σελίδα για συνδρομητές)