6/12/2011 Κυκλοφόρησε στη Ν. Κορέα ο πρώτος ηλεκτρονικός αναγνώστης με το νέο είδος οθόνης Mirasol, Kyobo eReader


O Kyobo eReader είναι ο πρώτος e-reader με το νέο είδος οθόνης Mirasol της εταιρείας Qualcomm. Οι οθόνες Mirasol διαθέτουν μια νέα τεχνολογία, τόσο σε σχέση με το ηλεκτρονικό χαρτί που χρησιμοποιείται σήμερα από τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, όσο και σε σχέση με τις οθόνες LCD που χρησιμοποιούνται από τους υπολογιστές, τα κινητά και τα tablet PC. Οι οθόνες Mirasol δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό, αλλά αντανακλούν το εξωτερικό φως, όπως δηλαδή και οι οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού. Καταναλώνουν ενέργεια και χρησιμοποιούν τη μπαταρία μόνο όταν ο χρήστης αλλάζει σελίδες με αποτέλεσμα να έχουν αυτονομία εβδομάδων, ενώ η οθόνη δε θαμπώνει σε εξωτερικούς χώρους. Ακόμα, οι Mirasol δείχνουν πολλά και φωτεινά χρώματα και έχουν ταχύτητα ανανέωσης αντίστοιχης των οθονών LCD.

Ο Kyobo eReader είναι το πρώτο προϊόν και ο πρώτος ηλεκτρονικός αναγνώστης με οθόνη Mirasol. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 21 Νοεμβρίου στη Νότια Κορέα. Είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρονικών Qualcomm, και του Kyobo Book Center, της μεγαλύτερης αλυσίδας βιβλιοπωλείων στη Νότια Κορέα.
O Kyobo eReader έχει οθόνη 5,7 ιντσών και ανάλυση XGA, 1024 x 768 pixel ή 223 ppi (pixel ανά ίντσα). Ο επεξεργαστής είναι ο μονοπύρηνος SnapDragon S2 επίσης της Qualcomm στο 1 GHz και η μνήμη RAM 512 ΜΒ. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος flash είναι στα 2GB και μπορεί να επεκταθεί για άλλα 32 GB με κάρτα micro SD. Η συσκευή έχει επίσης θύρα micro USB 2.0 για φόρτιση και μεταφορά αρχείων. Συνδέεται στο internet μέσω WiFi (802.11 b/g/n) και η μπαταρία 1800 mAH "διαρκεί για εβδομάδες" με χρήση 30 λεπτών την ημέρα με WiFi κλειστό και τη φωτεινότητα στο 25% των δυνατοτήτων της συσκευής. Διαθέτει δύο ηχεία και έξοδο για ακουστικά. Οι διαστάσεις του Kyobo eReader είναι 174 x 119 x 12,9 χιλιοστά και έχει βάρος 338 γραμμάρια, βάρος δηλαδή tablet PC αντίστοιχων διαστάσεων και όχι ηλεκτρονικού αναγνώστη. Τρέχει λειτουργικό Android 2.3 (Gingerbread) τροποποιημένο από την Kyobo και χωρίς πρόσβαση στο Android Market. Υποστηρίζει e-books σε PDF και ePUB μορφή και διαθέτει text-to-speech στα αγγλικά και ενσωματωμένο λεξικό, ενώ έχει τις βασικές εφαρμογές για browser, email και κοινωνική δικτύωση. Υποστηρίζει την αναπαραγωγή βίντεο και μουσικής.

Οι οθόνες Mirasol λειτουργούν τροποποιώντας, μεγαλώνοντας και μικραίνοντας, μια οπτική κοιλότητα για να αντανακλούν το επιθυμητό μήκος κύματος από το εξωτερικό φως (Interferometric Modulator Display - IMoD). Όσο πιο μεγάλη είναι η κοιλότητα, τόσο μεγαλύτερο είναι το μήκος κύματος που αντανακλάται. Συνδυάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιες κοιλότητες σε μια μικρή επιφάνεια οθόνης το αποτέλεσμα είναι πολύχρωμο και μοιάζει με ένα έγχρωμο ιλουστρασιόν τυπωμένο βιβλίο

(Πηγή: Ηλεκτρονικός Αναγνώστης)

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των νέων οθονών εδώ