1/11/2011 Η Wall Street Journal δημοσιεύει για πρώτη φορά πίνακες ευπώλητων e-books


Οι πρώτοι επίσημοι πίνακες πωλήσεων που συμπεριλαμβάνουν στοιχεία για τις πωλήσεις των e-books, δημοσιεύτηκαν το σαββατοκύριακο στην εφημερίδα "Wall Street Journal". Τα στοιχεία για τις πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων παρείχε στην εφημερίδα η Nielsen BookScan.

Σύμφωνα με τη Nielsen, όλοι οι μεγάλοι πωλητές e-books συνεισφέρουν στη δημιουργία τεσσάρων νέων πινάκων, που συμπεριλαμβάνουν τις ψηφιακές αυτό-εκδόσεις, τα παιδικά βιβλία καθώς και τα βιβλία κηπουρικής. Η εφημερίδα, καθώς και η online έκδοσή της, θα παρουσιάζουν ξεχωριστούς πίνακες για τα έντυπα και τα ηλεκτρονικά βιβλία, λογοτεχνικά και μη, καθώς και πίνακες αποκλειστικά για τα e-books, λογοτεχνικά και μη, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων που πωλούνται με τιμή έως 99 σεντς.

Οι πίνακες με τα e-books δεν αναφέρονται στην αξία ή το ύψος των πωλήσεων, αλλά παρουσιάζουν μόνο τα 10 πιο ευπώλητα βιβλία, με τη Nielsen BookScan να υποστηρίζει ότι αυτό οφείλεται στον αυξημένο κίνδυνο αποκάλυψης στοιχείων τζίρου για συγκεκριμένους πωλητές, πράγμα που δεν επιτρέπεται να κάνει.

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Nielsen BookScan, Jonathan Stolper σχολίασε: "Δεδομένου ότι οι καταναλωτές και οι βιβλιοπώλες συνεχίζουν να αγκαλιάζουν τις δυνατότητες των e-books, είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Wall Street Journal, παράγοντας τους ακριβέστερους διαθέσιμους καταλόγους ευπώλητων βιβλίων. Οι πίνακες αυτοί απεικονίζουν τι πραγματικά αγοράζει και διαβάζει κανείς, πράγμα που θα βοηθήσει τη βιομηχανία να καταλάβει τι συμβαίνει με τα κορυφαία σε πωλήσεις e-books".

(Πηγή: The Bookseller)

Διαβάστε την είδηση στα αγγλικά εδώ

Δείτε τους πίνακες των best sellers εδώ (στοιχεία της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου)